Cremet citron sauce
Efter mit ophold i Sydfrankrig, hvor jeg besøgte mine gode venner Lotte & Jan - blev jeg inspireret til at lave en sauce til dagens salt bagte laks. Mine gode ven Jan kan jo nærmest ikke spise noget kød eller fisk, hvis ikke der er en sauce til :-D
Jeg fandt en lækker citron sauce ovre hos Majs Passion, som er en af mine foretrukne madblogs. Den originale opskrift på saucen er egentlig beregnet til at komme i ovnen sammen med laksen, men jeg tænkte man sagtens kunne servere den som en kassarolle sauce ved bordet ….
Majs originale opskrift finder du på linket nedenfor:
Dette skal du bruge
2,5 spsk hvedemel
2,5 spsk smør
2,5 dl mælk
2 dl grøntsagsbouillon
0,5 dl hvidvin
1-2 økologisk citroner
salt og peber
½ potte dild
Sådan gør du
Citron saucen er en opbagt sauce, så start med at smelte smøret i en kasserolle og tilsæt mel, mens det piskes sammet til en cremet melmasse. Lad den simre nogle få minutter, således melsmagen brændes af inden mælken tilsættes under kraftig omrøring. Tilsæt bouillon og til sidst hvidvin.
Smag til med salt og peber, revet citronskal af en enkelt citron og saften af en to to citroner, alt efter hvor kraftig citron smagen skal være. Jeg brugte to citroner ….
Inden servering hakkes dilden, mens saucen varmes op. Dilden tilsættes saucen lige inden servering.